In het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is Maak het in Brabant een samenwerking aangegaan met Villa Pardoes. Maak het in Brabant wil aandacht schenken aan dit Brabantse goede doel uit Kaatsheuvel, met ruim 130 vrijwilligers.

Villa Pardoes biedt kinderen met een ernstige, levensbedreigende ziekte in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, samen met hun familie, een gratis vakantieweek aan.Villa Pardoes is een onvergetelijke vakantie.

Een onvergetelijke vakantie voor gezinnen die dagelijks leven met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind. Voor kinderen die het liefst even helemaal niet ziek willen zijn. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die uitkijken naar een onbezorgde week samen met hun gezin. Villa Pardoes, daar vergeet je álles.

“Eigenlijk wil je helemaal niet op vakantie in Villa Pardoes. Want dat betekent dat je een ziek kind hebt. Maar wat er de afgelopen week hier met ons gebeurde, is zo bijzonder. Even leek het alsof Sam helemaal niet ziek was. Het ging om ons gezin, we hebben genoten.” Een tekst op een van de vele kaarten die gezinnen na een bezoek aan de Villa achterlieten. Al die kaarten gaan over hetzelfde gevoel. Hier, in de Villa, genieten mensen. Onbezorgd. En dat is precies waar Villa Pardoes voor bedoeld is.

Acht ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale ruimte. Dat is Villa Pardoes. Gebouwd in de vorm van een slakkenhuis. Waar kinderen in een veilige, kleurrijke omgeving kunnen spelen, waar ouders elkaar ontmoeten en soms tot laat op de avond ervaringen delen. Waar gelachen wordt, plezier en verdriet worden gedeeld, waar vriendschappen beginnen. Waar ridders strijden, Barbie woont en de sprookjes van 1001 Nacht tot leven komen.

Ieder kind in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar dat ernstig of mogelijk levensbedreigend ziek is, komt in aanmerking voor een vakantie in Villa Pardoes. Aanmelden kan via een formulier, dat gezinnen samen met hun behandelend arts invullen. Een medische commissie beoordeelt de aanvraag op basis van een aantal criteria waaronder leeftijd, ziektebeeld en achtergrond.

Villa Pardoes is een zelfstandige stichting. Ze ontvangt geen (overheids)subsidies en is dus voor honderd procent afhankelijk van giften. Meer informatie is te vinden op  www.villapardoes.nl